NEN3140 Keuring elektrische installatie


Een keuring elektrische installatie volgens NEN3140 zorgt voor elektrische veiligheid binnen jouw bedrijf. Door periodiek de elektrische installaties aan een inspectie te onderwerpen zorg je dat deze in goede staat blijven en eventuele incidenten voorkomen worden. Dankzij de NEN3140 keuring creëer je een veilige werkomgeving voor jezelf en een ander.


De NEN3140 keuring is een inspectie waarbij wordt gekeken of de elektrische Installatie van een bedrijfspand voldoet aan de NEN3140 norm. Een NEN3140 inspectie is een periodieke inspectie aan bestaande elektrische installaties binnen een bedrijf. Tijdens deze inspectie keuren wij op diverse punten om zo de veiligheid van de installaties te waarborgen.


Door een inspectie uit te voeren aan je elektrische installatie, weet je in welke staat deze bevindt. Eventuele incidenten kunnen voorkomen worden, omdat de installatie uit voorzorg tijdig onderhouden of gerepareerd wordt. Bovendien kan je – indien er wel een incident plaatsvindt – aantonen aan je verzekeraar dat je een inspectie hebt laten uitvoeren. Hierdoor kan het zo zijn dat het vergoeden van de eventuele schade eerder aan jouw wordt toegekend.

 

Een NEN3140 inspectie zorgt ervoor dat je:

  • voldoet aan de Arbowetgeving
  • aantoont dat een veilige werkomgeving bij jou als zeer belangrijk wordt beschouwd
  • een incident zoveel mogelijk voorkomt


Bij de uitvoering van onze inspectie trachten we om jou en je medewerkers zo weinig als mogelijk tot last te zijn. Desgewenst kunnen we een grote inspectie opdelen in 3, 4 of 5 delen, zodat je ook de kosten over meerdere jaren kunt verdelen. Tijdens de uitvoering van de NEN3140 inspecties lopen wij een aantal stappen door:

  • Beoordeling van tekeningen en documenten
  • Visuele inspectie van de E-installatie
  • Meting en beproeving
  • Aardingsinstallatie
  • Testen van de aardlekschakelaars
  • Thermografische metingen

 

Na afloop van de NEN3140 inspectie ontvang je een compleet rapport met de bevindingen en geconstateerde afwijkingen. Hieruit kun je opmaken wat de algehele staat is van de elektrische installatie en op welke punten er hersteld moeten worden.

Desgewenst verzorgt Kamerling Keuringen naast een NEN 3140keuring ook een her-inspectie van de installatie, zodat je uiteindelijk een geldig 'certificaat van goedkeuring' krijgt, welke je kunt overleggen aan jouw verzekeraar of tussenpersoon. Tevens voldoe je met deze inspecties aan de eisen zoals gesteld in het Arbeidsomstandighedenbesluit.


De kosten van een NEN3140 inspectie hangt af van verschillende factoren. Hiervoor kun je onderstaand contactformulier invullen zodat wij jouw aanvraag kunnen doornemen en een prijsopgave op maat kunnen sturen. Uiteraard kan je ons ook altijd bellen over de kosten. 


We komen graag met jou in contact om jouw elektrische installatie te inspecteren. Met ruim 30 jaar ervaring in elektrische installaties is ook de NEN3140 keuring bij ons in goede handen. Veiligheid en betrouwbaarheid staat bij ons op bovenaan. Wil jij ons inschakelen voor de NEN3140 inspectie ? Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen of een Whatsappje te sturen naar 06-48495797 of een mail te sturen naar info@kamerlingkeuringen.nl en ik help je graag verder.


Voor verdere informatie over het uitvoeren van een keuring kun je ook onderstaand formulier invullen en ontvang je een vrijblijvende prijsopgave.
Kamerling Keuringen    Lekdijk 448    2957VD Nieuw-Lekkerland    info@kamerlingkeuringen.nl    +31648495797