Opleverkeuring NEN1010


Je wilt als installateur of installatie-eigenaar onafhankelijk aantonen dat de elektrotechnische installatie op verantwoorde en veilige wijze is gebouwd. Dat kan met een NEN1010 opleverkeuring: een eenmalige keuring voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties die nieuw zijn aangelegd of ingrijpend zijn verbouwd. U ontvangt van ons een uitgebreid keuringsrapport met meetstaat en foto-bijlage van de verdelers en indien nodig de te herstellen geconstateerde gebreken.

 

Neemt u een nieuwe installatie of installatiedeel in gebruik, dan is een NEN 1010 keuring verplicht. Dan zijn de installaties voor u en/of uw medewerkers aantoonbaar veilig en worden uw bedrijfsprocessen niet verstoord. Daarnaast is een NEN1010 opleverkeuring formele inspectie die wordt uitgevoerd voor het opleveren van een gebouw of ruimte. Het doel is om te bepalen of de elektrische installatie voldoet aan de regels en eisen van de NEN1010. De NEN1010 is een Nederlandse norm die regels en eisen bevat voor elektrische installaties in gebouwen. Een keuring omvat inspectie van de elektrische bedrading, verdeel- en beveiligingsapparatuur, elektrische toestellen en de werking van de installatie. De inspecteur controleert of de installatie correct is aangelegd, of de aarding en aardlekbeveiliging voldoet aan de eisen en of de installatie voldoet aan de regels voor vermogen en spanning.

Een positieve uitkomst van de NEN1010 opleverkeuring betekent dat de elektrische installatie voldoet aan de Nederlandse regels en eisen en dat het gebouw of de ruimte veilig en betrouwbaar kan worden gebruikt. Het is verplicht voor nieuwe gebouwen en ingrijpende renovaties en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke inspecteur die is gecertificeerd om NEN1010 inspecties uit te voeren.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat een NEN1010 opleverkeuring niet alleen de veiligheid waarborgt, maar ook zorgt voor de juiste werking van de elektrische installatie, het voorkomt problemen en onderhoudskosten op de lange termijn en verhoogt de waarde van het gebouw of de ruimte.

Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen of een Whatsappje te sturen naar 06-48495797 of een mail te sturen naar info@kamerlingkeuringen.nl en ik help je graag verder.


Voor verdere informatie over het uitvoeren van een keuring kun je ook onderstaand formulier invullen en ontvang je een vrijblijvende prijsopgave.Kamerling Keuringen    Lekdijk 448    2957VD Nieuw-Lekkerland    info@kamerlingkeuringen.nl    +31648495797